Srebrne poluge – gde kupiti, saveti za bezbednu kupovinu

srebrne-poluge
Sadržaj

Srebro je, pored zlata, jedna od najtraženijih klasa imovine za štednju kod lica koja traže dugoročnu sigurnost i zaštitu od visoke inflacije. Srebro ima garantovanu potražnju koja tokom vremena raste, za dvadeset godina  cena u evrima porasla mu je šest puta. Danas, mnogi smatraju da je srebro potcenjeno i da ima veliki potencijal. Za one koji tek počinju da ulažu svoja sredstva u plemenite metale, srebro je sjajna odluka.

Kada pričamo o srebru, srebrne poluge su atraktivan i sve popularniji izbor za ulaganje.

Gde kupiti srebrne poluge

Profesionalni trgovci srebrnim polugama

Ako želite da kupite srebrne poluge, prvi korak je pronalaženje pouzdanog profesionalnog trgovca srebrnim polugama. Ovi trgovci nude različite marke i veličine srebrnih poluga i garantuju autentičnost proizvoda. Na ovaj način dobijate sigurnost .

Kovnice

Drugi korak može biti direktna kupovina od proizvođača – državnih kovnica i privatnih kompanija za kovanje. Ovi proizvođači nude srebrne poluge visokog kvaliteta. Vi svakako istražite reputaciju proizvođača pre nego što se odlučite za kupovinu.

Aukcijski sajtovi

Ako želite da pronađete neke retke ili kolekcionarske srebrne poluge, najbolji izbor bi bili aukcijski sajtovi kao što je eBay. Imajte na umu da ovi sajtovi obično imaju dodatne naknade.

Saveti za bezbednu kupovinu srebrnih poluga

Iskustvo i stručnost

Srebrne poluge su odličan način za ulaganje u srebro, ali važno je da pažljivo birate gde ih kupujete. Kada želite da kupite srebrne poluge, obavezno birajte iskusne i stručne trgovce. Tražite trgovce koji imaju dugogodišnje iskustvo i reputaciju za uspešno poslovanje. Stručni trgovci i pošteni trgovci, pomoćiće vam da izaberete srebrne poluge koje odgovaraju baš vašim potrebama.

Bilo bi dobro da proverite i da li je trgovac, koga ste izabrali za kupovinu srebrnih poluga,  povezan sa vodećim industrijskim organizacijama i da li ima pozitivne ocene od stvarnih korisnika. Što je bolja reputacija trgovca, veća je i vaša sigurnost kupovine.

Cena i premija

Kad je cena srebrnih poluga u pitanju, treba paziti i na cenu i na premiju koju plaćate. Premija je dodatni iznos, iznad tržišne vrednosti srebra, koji omogućava trgovcima da ostvare profit. Dobra informisanost i dobro razumevanje uvek vam idu na ruku i pomažu da pravilno procenite ponude.

Pitanja o kupovini srebrnih poluga

Šta su srebrne poluge?

Srebrne poluge su komadi srebra oblikovani u šipkastu ili pravougaonu formu. Srebrne poluge nisu izrađene samo od čistog srebra, zato što je takvo srebro izuzetno mekano da bi od njega pravili tako čvrste predmete. Srebro se meša, uglavnom sa bakrom, da bi srebrna poluga postala čvršća.

Gde mogu da kupim srebrne poluge?

Srebrne poluge možete kupiti kod profesionalnih trgovaca srebrnim polugama, direktno od proizvođača ili na aukcijskim sajtovima. Birajte pouzdan izvor za kupovinu i tražite sertifikate o autentičnosti.

Kakva je prosečna premija na srebrne poluge?

Prosečna premija na srebrne poluge može da varira, ali uglavnom  iznosi oko 10% do 20% iznad tržišne vrednosti srebra po unci.  Kad su u pitanju specijalne ili kolekcionarske poluge, one mogu imati i veće premije.

Da li postoji rizik od kupovine lažnih srebrnih poluga?

Naravno, rizik postoji, ali samo ako niste dobro informisani. Srebrne poluge kupujte od pouzdanih izvora i birajte trgovce sa dobrim ugledom.

Kako da znam da li je cena srebrnih poluga fer?

Pratite trenutne cene srebra po unci i uporedite ih sa premijom koju plaćate. Na taj način ćete znati da li je cena srebrnih poluga  dobra. Razumevanje tržišnih cena je ključno.

Kako se čuvaju srebrne poluge nakon kupovine?

Nakon kupovine, važno je da zaštitite srebrne poluge, tako što ćete ih čuvati na sigurnom mestu, na primer u sefu. S obzirom da je srebro malo mekši metal, srebrne poluge bi trebalo čuvati u nekom zaštitnom omotu. Savet je i da se srebrne poluge dodiruju rukavicama i čuvaju od oštećenja. Može se desiti da se ispuste ili udare, pa bi to smanjilo njihovu vrednost prilikom otkupa.

Da li postoji porez na kupovinu srebrnih poluga?

Porezi na kupovinu srebrnih poluga  variraju od mesta do mesta. Zato, pre svake kupovine, proverite lokalne zakone o oporezivanju i upoznajte se sa relevantnim propisima.

Kako se srebrne poluge mogu prodati?

Srebrne poluge možete prodati istim trgovcima od kojih ste ih kupili ili drugim profesionalnim trgovcima.

Da li postoji minimum za kupovinu srebrnih poluga?

Da li postoji neki minimum za kupovinu srebrnih poluga, zavisi isključivo od trgovca. Većina trgovaca nudi različite veličine srebrnih poluga, tako da vi možete odabrati onu veličinu, koja odgovara vašim potrebama i vašem budžetu.

Kako vam možemo pomoći?

Ako imate dodatnih  pitanja o investiranju u investiciono srebro ili želite više informacija o trenutnim cenama, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim stručnjaka stoji vam na raspolaganju. U svakom koraku vašeg investicionog putovanja, mi smo tu da pomognemo. Investiranje u srebro ili zlato može biti važan deo vaše finansijske strategije. Saznajte više i donesite informisane odluke kako biste ostvarili svoje finansijske ciljeve.

Sigurno vas najviše interesuje, gde se može kupiti investiciono srebro i investiciono zlato?

Kompanija Zlatni Standard bavi se trgovinom plemenitih metala, između ostalog i kupoprodajom investicionog srebra I investicionog zlata.

Svoje srebrne poluge, kao i zlatne poluge i dukate možete kupiti putem online shop-a ili u prostorijama ove kompanije u Beogradu. Na raspolaganju su vam srebrne poluge I zlatne poluge i zlatne pločice različitih gramaža. Takođe, u ponudi su razni dukati, zlatni dukati, kao i čuveni zlatni dukat Franc Jozef, mali i veliki. Profesionalno – za vas!

Koristimo kolačiće kako bismo unapredili funkcionalnost našeg sajta. Pritiskom na dugme prihvatate korišćenje kolačića.