Zlatne pločice i zlatne poluge kao investiciono zlato – cena zlata na vrhuncu

Sadržaj

Investiranje u plemenite metale, kao što su zlatne pločice i zlatne poluge postaju sve popularniji izbor za one koji traže siguran i stabilan način za očuvanje svog bogatstva. Investiranje u plemenite metale postaje sve atraktivniji oblik ulaganja. Verovatno se pitate zašto? Idemo redom…

Šta su zlatne pločice, a šta zlatne poluge?

Zlatne pločice i zlatne poluge predstavljaju visokokvalitetne plemenite metale i njihova vrednost dolazi iz visokog sadržaja čistog zlata. Zlatne pločice i zlatne poluge su veoma poželjan oblik investicionog zlata i igraju ključnu ulogu u portfoliju onih koji traže sigurno utočište za svoje bogatstvo.

Zlatne pločice su praktične, lako se skladište i to je ono što je investitorima važno i zbog čega su dosta popularne. Zlatne pločice su dostupne u različitim težinama, od manjih jedinica do onih od nekoliko kilograma. Upravo zbog različitih težina pločica, investitori lakše biraju količinu koja odgovara njihovim potrebama i lakše prilagođavaju svoj portfolio.

Zlatne poluge su kompaktnije.To su deblji komadi čistog zlata, često u formi pravougaonika, jednostavne prenosivosti i češće se kupuju zbog praktičnog odnosa veličine i težine. Preporuka je, da deo vašeg portfolija bude u polugama manje gramaže,u slučaju da bude neophodno da prodate određenu količinu radi trenutne likvidnosti.

Svakako, i zlatne pločice i zlatne poluge predstavljaju dobru investiciju i omogućavaju investitorima da raznolikošću portfolija smanje rizik i zaštite svoje bogatstvo. Investiranje u zlatne pločice i zlatne poluge je pouzdano sredstvo za očuvanje vrednosti tokom vremena i zaštitu od ekonomske nestabilnosti. Zlatne pločice i zlatne poluge su ključni elementi u strategijama očuvanja bogatstva i diversifikacije portfolija.

Zašto investiciono zlato?

Sigurnost i diversifikacija

Zašto treba da investirate u zlatne pločice i zlatne poluge? Zbog sigurnosti! To je glavni razlog! Zlato je poznato kao „vrednost koja nikada ne propada“ i to se od davnina zna.Kroz čitavu istoriju, vekovima, zlato je sačuvalo svoju vrednost, čak i u vremenima najvećih ekonomskih turbulencija i nesigurnosti. Jednostavno, zlato je uvek bilo sigurno.

Zlato omogućava diversifikaciju portfolija, što znači da ćete smanjiti rizik širenjem svojih investicija i nećete biti pretrpani samo jednom vrstom imovine.

Zaštita od inflacije

Cena zlata, uglavnom raste u periodima inflacije. To znači da vaša investicija može zadržati ili povećati vrednost tokom ekonomske nestabilnosti. Vaša investicija je sigurna!

Cena zlata na vrhuncu

Proteklih godina, cena zlata je došla do zadivljujućeg nivoa. Taj rast vrednosti zlata doveo je do ogromnog interesovanja za ovom investicijom.

Ako posmatramo dugoročno, primećujemo trend rasta. To je evidentno. Čak i ako cena zlata varira iz dana u dan, zlato je stabilno. Zato je investiciono zlato najprivlačnija opcija za sve one koji žele da sačuvaju svoje bogatstvo, dugoročno.

Investiranje u zlatne pločice i zlatne poluge je privlačno, s obzirom na trenutnu situaciju sa cenom zlata na vrhuncu. Diversifikujte svoj portfolio, zaštitite svoje bogatstvo. Naravno, ne zaboravite da se konsultujete sa finansijskim savetnikom pre nego što se odlučite za ovu vrstu investicije. Jedino tako ćete napraviti dobar i mudar izbor za svoju budućnost.

Kako se određuje cena zlata?

Cena zlata se određuje na svetskom tržištu. Cena zavisi od više faktora, ponude, potražnje, političkih nestabilnosti, promena u globalnoj ekonomiji. I u našoj zemlji, cene zlata se formiraju pod uticajem globalnih faktora.

Gde mogu kupiti zlatne pločice i zlatne poluge?

Zlatne pločice i zlatne poluge, baš kao i ostale oblike investicionog zlata, možete kupiti kod specijalizovanih prodavaca plemenitih metala, zlatara ili putem online platformi.

Da li postoji porez na prodaju investicionog zlata?

Porezi na prodaju investicionog zlata variraju od zemlje do zemlje. Pre kupovine, svakako se konsultujte sa stručnjacima o aktuelnim zakonima.

Kako se skladišti investiciono zlato?

To je prvo i osnovno pitanje posle kupovine. Kako čuvati zlato? Investiciono zlato se uglavnom skladišti u sigurnim trezorima ili sefovim kod specijalizovanih trezorskih službi. To je najbezbedniji način. Neki investitori se odluče da obezbede svoje zlato u vlastitoj režiji, u svojoj kući, u privatnom sefu. Ta opcija može biti malo stresna, ali odluka je na vama.

Da li investiciono zlato donosi kamate ili dividende?

Ne, investiciono zlato  ne donosi kamate ili dividende. Njegova vrednost se bazira na promenama u ceni zlata na tržištu.

Postoji li minimalna količina zlata koju moram kupiti?

Ne postoji nikakav minimum. Međutim, mnogi prodavci imaju neke svoje zahteve i nude manje količine. Većina investitora kupuje zlatne pločice ili poluge od 1 unce ili više.

Kako se zlato procenjuje po težini?

Zlato se često procenjuje u troy uncama (oznaka „oz t“), gde jedna unca troy-a ekvivalentna je približno 31,1 grama. Troy unca dobila je naziv po francuskom gradu Troyes-u u kom su, tokom srednjeg veka, ovu meru koristili zlatari i trgovci plemenitim metalima. Težina je jedan od ključnih faktora koji utiče na cenu investicionog zlata.

Da li investiciono zlato ima rok trajanja?

Naravno da ne. Investiciono zlato nema rok trajanja i ne gubi svoju vrednost tokom vremena. Investiciono zlato možete čuvati godinama bez brige o kvalitetu ili vrednosti.

Da li postoji razlika između investicionih zlatnih pločica i poluga?

Da, postoji razlika. Zlatne pločice su obično tanje i veće, poluge su deblje, ali manje. Oba oblika sadrže kvalitetno, čisto zlato. Krajnja odluka i odabir zavisi od onog što preferirate i od toga šta su vam ciljevi.

Kako prodajem investiciono zlato?

Investiciono zlato možete prodati na sličan način kao što ste ga i kupili. To su specijalizovani prodavci, zlatare, trezorske službe ili online platforme za trgovinu plemenitim metalima. Obratite pažnju na aktuelne cene zlata na tržištu kako biste ostvarili najbolji povrat na svoju investiciju.

Kako vam možemo pomoći?

Razumevanje kako pravilno proračunati cenu zlata i cenu po gramu zlata ključno je za postizanje fer i povoljne prodaje. Pratite trenutne cene zlata, utvrdite čistoću vašeg zlata i koristite online kalkulatore kako biste bili dobro informisani prilikom pregovora sa otkupljivačima. Pametno upravljanje ovim aspektima vam pomaže da ostvarite najbolje moguće rezultate prilikom prodaje vašeg zlata.

Ako imate dodatnih  pitanja o investiranju u investiciono zlato ili želite više informacija o trenutnim cenama, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim stručnjaka stoji vam na raspolaganju. U svakom koraku vašeg investicionog putovanja, mi smo tu da pomognemo. Investiranje u zlato može biti važan deo vaše finansijske strategije. Saznajte više i donesite informisane odluke kako biste ostvarili svoje finansijske ciljeve.

Sigurno vas najviše interesuje, gde se može kupiti investiciono zlato?

Kompanija Zlatni Standard bavi se trgovinom plemenitih metala, između ostalog i kupoprodajom investicionog zlata.

Svoje zlatne poluge i dukate možete kupiti putem online shop-a ili u prostorijama ove kompanije u Beogradu. Na raspolaganju su vam zlatne poluge i zlatne pločice različitih gramaža. Takođe, u ponudi su razni dukati, zlatni dukati, kao i čuveni dukat Franc Jozef, mali i veliki. Profesionalno – za vas!

Koristimo kolačiće kako bismo unapredili funkcionalnost našeg sajta. Pritiskom na dugme prihvatate korišćenje kolačića.