Cene zlata i srebra spremne su za uzletanje usled rastućeg straha od ubrzanja inflacije

Rastući inflatorni pritisci idu u prilog atraktivnosti zlata kao investicije. Količina fiskalnih i monetarnih podsticaja bez presedana, koja je u proteklom periodu upumpana u napredne ekonomije dovela je do mnogo bržeg ekonomskog oporavka do kraja 2020. godine nego što se očekivalo, i na tržištima su danas široko rasprotranjena očekivanja da će stopa inflacije naglo porasti u narednom periodu. U maju je američki indeks potrošačkih cena porastao za 5%, što je najveći godišnji rast od avgusta 2008. godine i pojačava zabrinutost da se inflatorni pritisci značajno pojačavaju.

Realne kamatne stope postaju još negativnije sa rastućom inflacijom, dok centralne banke ne preduzimaju korake da krenu sa povećanjem baznih kamatnih stopa kako bi zauzdale inflaciju, što su sve pozitivni aspekti sa stanovišta cene zlata. U SAD-u su Federalne rezerve postavile prioritet da se nezaposlenost smanji na nivo pre pandemije, dok se kamatne stope održavaju na rekordno niskim nivoima. Federalne rezerve i Evropska centralna banka očekuju da će rast inflacije biti privremen i prolazan: ako to ipak ne bude slučaj, što je skoro konsenzus među profesionalnim investitorima širom sveta, onda centralne banke rizikuju da na rastuću inflaciju reaguju previše sporo, od čega će opet zlato imati najveće koristi.

Pad realnih prinosa (odnosno kamatnih stopa) trebalo bi da utiče na porast cene zlata i srebra. Tržište obveznica je, takođe, skeptično da je snažan rast inflacije privremenog i prolaznog karaktera, kako su tvrdili predstavnici američkih Federalnih rezervi, budući da su nominalni prinosi na obveznice u poslednjih nekoliko nedelja nastavili da padaju. Ipak, ovo je veoma pozitivan razvoj događaja za zlato, jer to znači da realni prinosi postaju sve negativniji. Porast cene srebra nije se pokazao tako snažnim kao u slučaju zlata, što je neobično, jer cena srebra obično nadmašuje učinak zlata na rastućem tržištu, a naročito kada postoji briga zbog inflacije; ipak, očekuje se da će, u narednom periodu, cena srebra nadoknaditi svoj učinak u poređenju sa zlatom.

Specijalizovani investicioni fondovi (takozvani ETF-ovi) koji investiraju u zlato su ubeležili pozitivne tokove u prethodnom periodu. Svetski savet za zlato objavio je da je da su ETF-ovi koji investiraju u zlato prošlog meseca zabeležili priliv od 3,4 milijarde dolara (+61,3 tone) usled povećane zabrinutosti zbog rastuće inflacije, preokrenuvši trend neto odliva u tri prethodna uzastopna meseca. Veliki severnoamerički i evropski fondovi bili su primarni pokretači priliva novih investicionih sredstava u toku maja. Ukupna zlatna imovina ovih specijalizovanih investicionih fondova u ovom trenutku iznosi 3,628.4 tona, što je manje od rekordnih nivoa zabeleženih krajem 2020. godine, ali ipak u stabilnom porastu.

Pasivan odnos prema viškovima likvidnih sredstava i sopstvenom kapitalu je veoma riskantan u ovom trenutku, a naročito u periodu koji je pred nama. Kontaktirajte nas odmah, pozivom na telefon 011 7709 128 zakažite sastanak ili nam pošaljite e-mail na adresu info@zlatnistandard.rs, i konsultujte se sa nama na temu ulaganja u investiciono zlato i srebro. Sačuvajte kupovnu moć svog kapitala blagovremeno.

Zlatni Standard vam nudi mogućnost da blagovremeno zaštitite svoj kapital i štednju, i investirate u investiciono zlato i srebro, u fizičkoj formi pločica i poluga težinskih denominacija od 1g do 1kg, vodećih proizvođača sa LBMA Good Delivery sertifikacijom.

Specijalna ponuda: 99,9% 10 OZ SILVER BAR ENGELHARD
Proizvod koji je “out of stock” kod mnogih svetskih bullion dilera.
Kontaktirajte nas odmah! Pozivom na telefon 011 7709 128 zakažite sastanak ili nam pošaljite e-mail na adresu info@zlatnistandard.rs.

Zlatni Standard novosti:

→ Investiciono srebro od sada u ponudi Zlatnog Standarda

Ako razmatrate ulaganje u investiciono srebro, to od sada možete da uradite u kupoprodajnim transakcijama sa nama. Metal koji u ovom trenutku ima verovatno najbolju perspektivu cenovnog rasta (čak i u poređenju sa zlatom), srebro je u poslednje vreme u fokusu ulagača koji žele da dodatno obezbede kupovnu moć svog kapitala. Monetarno srebro i sve brojnije industrijske upotrebe srebra (pre svega u proizvodnji solarnih panela i električnih vozila), karakteristike su ovog metala zbog kojih je trenutno među najtraženijim na svetu. Poseban oprez savetujemo prilikom kupoprodaje srebra u Srbiji, zbog toga što smo primetili da trgovci pokušavaju da ostvare neverovatno visoke marže u poređenju sa berzanskom cenom ovog metala, dok su proizvodi u ponudi veoma često upitnog porekla i kvaliteta. Za sva pitanja koja imate o najpovoljnijem vidu kupovine investicionog srebra, stojimo vam na raspolaganju.

→ Avansna kupovina objašnjena na portalu mojnovisad.com

Popularni novosadski portal nedavno je detaljno opisao postupak avansne kupovine investiciong zlata u Zlatnom Standardu. Članak je bio veoma zapažen i dobro prihvaćen od strane čitalaca, a nalazi se na ovom linku. Za sva dodatna pitanja koja imate o najpovoljnijem vidu kupovine investicionog zlata, stojimo vam na raspolaganju.

→ Ekskluzivne Heimerle + Meule pločice su na lageru!

Heimerle + Meule pločice od 10g i 20g, jedan od najatraktivnijih bullion proizvoda na svetu, imamo na lageru. Izvanredan format, i kao štedni i investicioni proizvod, a istovremeno i idealan poklon za specijalne prilike. Pozovite nas odmah!

→ Zapratite nas na Linkedin i Twitter platformama

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zlatnistandard
Twitter: https://twitter.com/ZlatniStandard

→ Podelite sa nama vaše mišljenje

Vaše recenzije nam znače, pa vas pozivamo da posetite naš Google profil i da putem ove forme ostavite svoje komentare, sugestije, zapažanja i sve drugo što smatrate relevantnim i što će vaše iskustvo sa Zlatnim Standardom učiniti boljim.

Zašto da kupoprodaju investicionog zlata radite sa Zlatnim Standardom?

  • Zato što naši osnivači imaju izuzetnu domaću i internacionalnu profesionalnu reputaciju
  • Zato što u nama imate kredibilnog sagovornika na temu ulaganja u investiciono zlato
  • Zato što imamo kontinuitet u snabdevanju i raspoložive robu na zalihama
  • Zato što nudimo opciju avansne kupovine i nabavke koja je još povoljnija za kupca
  • Zato što je naša roba uvezena legalno sa svim zakonom propisanim dozvolama, uz završen carinski postupak
  • Zato što vam zasigurno možemo ponuditi najpovoljniju cenu investicionog zlata u Srbiji
  • Zato što omogućujemo apsolutnu diskreciju i bezbednost isporuke na lako dostupnoj i najsigurnijoj lokaciji u strogom centru Beograda u objektu sa potpunom fizičkom i video zaštitom i privatnom garažom za klijente
  • Zato što proizvodi iz naše ponude dolaze sa garancijom finoće (Fine Gold 999,9) LBMA sertifikovanih rafinerija/livnica iz EU i Švajcarske