Koji su ključni kratkoročni faktori za cenu zlata?

Agresivne, i moglo bi se reći, neodgovorne fiskalne i monetarne politike u SAD i Evropi u ovom trenutku pružaju apsolutnu podršku zlatu kao klasi investicione imovine.

Stope širenja bilansa stanja Federalnih rezervi i Evropske centralne banke približno su jednake, sa oko 120 milijardi dolara, odnosno 100 milijardi evra mesečno. Sa Kongresom i Senatom koji kontrolišu demokrate, veća fiskalna potrošnja odnosno ekspanzija je izvesna u SAD, što bi moglo dovesti do bitnog rasta stope inflacije (što je pozitivno za zlato) kako se američka ekonomija bude oporavljala. Ovo bi istovremeno moglo dovesti do daljeg pada vrednosti dolara, što bi takođe trebalo da pomogne u povećanju cene zlata.

Ipak, investitori treba da budu na oprezu jer špekulativni investicioni tokovi trenutno održavaju istorijski visoke kratke USD pozicije u iščekivanju označenog očekivanog slabljenja američke valute. Posebno zabrinjava činjenica da kad god je pozicioniranje jednostrano u takvoj meri, trend je obično pri kraju, a preokret nije daleko. Finansijski uslovi u SAD su izuzetno ekspanzivni i kao takvi neodrživi, uprkos tome što je predsednik Federalnih rezervi Jay Powell nedavno ponovio da će Fed za sada sa svojim politikama ugađati finansijskim tržištima i biti veoma prilagodljiv. U ovoj fazi, ipak, većinsko je mišljenje da su “opušteni” fiskalni i monetarni uslovi već reflektovani u cenu zlata. S tim u vezi, i najmanje glasine o potencijalnom zaoštravanju odnosno prelasku na restriktivnije monetarne i druge politike u SAD, mogle bi rezultirati u bitnom jačanju dolara, što je negativno za cenu zlata.

Imovina fondova koji investiraju u zlato opala je sa svog ovogodišnjeg maksimuma za čak 2,7 milion finih unci: da li je ovo znak za stvari koje dolaze? Zlato je proteklih dana izgledalo ne tako sjajno u poređenju sa drugim plemenitim metalima, ali njegova relativno manja cenovna kolebljivost ostaje dobar razlog da se drži u investicionim portfeljima. Očekivanja su da će poboljšanje ekonomskih uslova na ključnim tržištima Kine i Indije ove godine takođe podržati oporavak tražnje za zlatom od strane fizičkih lica.

Pozovite nas da pričamo na temu investiranja u zlato: iako pravi tajming za kupovinu nije lako utvrditi, od presudnog je značaja pratiti sve relevantne faktore kako bi se blagovremeno donela dobro informisana odluka.

Zlatni Standard vam nudi mogućnost da blagovremeno zaštitite svoj kapital i štednju, i investirate u Fine Gold 999,9 investiciono zlato, u fizičkoj formi pločica i poluga težinskih denominacija od 1g do 1kg, vodećih proizvođača sa LBMA Good Delivery sertifikacijom.

Zlatni Standard novosti:

→ Avansna kupovina objašnjenja na portalu mojnovisad.com

Popularni novosadski portal nedavno je detaljno opisao postupak avansne kupovine investiciong zlata u Zlatnom Standardu. Članak je bio veoma zapažen i dobro prihvaćen od strane čitalaca, a nalazi se na ovom linku. Za sva dodatna pitanja koja imate o najpovoljnijem vidu kupovine investicionog zlata, stojimo vam na raspolaganju.

→ Prijavite se na Zlatni Standard periodični bilten

Na ovoj stranici se možete prijaviti na periodični bilten Zlatnog Standarda: budite među prvima koji će imati informacije o najnovijim proizvodima u našoj ponudi, ekskluzivnim ponudama i pogodnostima za naše klijente.

→ Ekskluzivne Heimerle + Meule pločice su na lageru!

Heimerle + Meule pločice od 10g i 20g, jedan od najatraktivnijih bullion proizvoda na svetu, imamo na lageru. Izvanredan format, i kao štedni i investicioni proizvod, a istovremeno i idealan poklon za specijalne prilike. Pozovite nas odmah!

→ Od sada nas možete pratiti i na Facebook mreži.

Zlatni Standard je od nedavno prisutan i na Facebook mreži: zapratite našu stranicu, i lajkujte. Stranicu ćemo redovno ažurirati relevantnim informacijama, a naravno koristićemo je i kao jedan od kanala efikasne komunikacije sa sadašnjim i budućim klijentima.

→ Zapratite nas na Linkedin i Twitter platformama

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zlatnistandard
Twitter: https://twitter.com/ZlatniStandard
Facebook: https://www.facebook.com/ZlatniStandarddoo

→ Podelite sa nama vaše mišljenje

Vaše recenzije nam znače, pa vas pozivamo da posetite naš Google profil i da putem ove forme ostavite svoje komentare, sugestije, zapažanja i sve drugo što smatrate relevantnim i što će vaše iskustvo sa Zlatnim Standardom učiniti boljim.

Zašto da kupoprodaju investicionog zlata radite sa Zlatnim Standardom?

  • Zato što naši osnivači imaju izuzetnu domaću i internacionalnu profesionalnu reputaciju
  • Zato što su naši osnivači prvi pionirski krenuli sa ovim poslom i otvorili tržište u Srbiji još 2013. godine
  • Zato što su naši osnivači inicirali i istrajno se izborili za ukidanje PDV-a na investiciono zlato u Srbiji
  • Zato što imamo kontinuitet u snabdevanju i raspoložive robu na zalihama
  • Zato što nudimo opciju avansne kupovine i nabavke koja je još povoljnija za kupca
  • Zato što je naša roba uvezena legalno sa svim zakonom propisanim dozvolama, uz završen carinski postupak