Gde i kako kupiti zlatne poluge: Vodič za kupce

zlatne-poluge
Sadržaj

Ako neko želi stabilnu investiciju, obavezno ulaže u zlatne poluge.To je najbolji izbor s obzirom da zlatne poluge imaju najnižu cenu po unci. Ipak, kad su zlatne poluge u pitanju, postoje mnoga pitanja na koje treba dati odgovore: Zašto kupiti baš zlatne poluge? Kakav tip zlatnih poluga treba da kupite? Kako pronaći najbolju ponudu? Gde treba kupiti zlatne poluge?

O zlatnim polugama: Kako i gde kupiti zlatne poluge

Kupovina zlatnih poluga ne podrazumeva samo traženje najboljih cena, plaćanja najnižih cena, već i dobijanje vrhunskog kvaliteta i usluge za ono što plaćate. Zlatna poluga je ništa, ako nema garanciju da je ono što jeste. Uvek pažljivo birajte gde kupujete zlatne poluge i izbegavajte sumnjive prodavce zlata. Investirajte sigurno, bez straha od prevara. Nažalost, na tržištu postoji mnogo falsifikovanih zlatnih poluga, prekrivenih bakrom ili volframom, koje se prodaju putem sumnjivih kompanija, bez adrese ili broja telefona.Još gora varijanta je da kupite ukradeno zlato i uđete u pravne probleme. Mnogi kupci zlatnih poluga koji misle da su napravili sjajan posao kupovinom od ovakvih ljudi, shvate da je njihova investicija bezvredna kada pokušaju da je prodaju. Dakle, još jednom, pronađite pouzdanog trgovca zlatom.

Koje su najbolje vrste zlatnih poluga za kupovinu?

Prva stvar koju ćete primetiti je, da su većina zlatnih poluga na mreži ili u prodavnicama savršeni pravougaonici, sa tačnim dimenzijama. Zlatne poluge koje možete pronaći na tržištu zlata uvek imaju iste karakteristike, uključujući njihovu čistoću, težinu i vrednost dragog metala. Veće zlatne poluge takođe imaju određeni oblik, težinu i serijski broj. Manje zlatne poluge su popularne među investitorima koji žele redovno investirati u zlato kako bi raširili troškove.

Dimenzije zlatnih poluga zavise od proizvođača i toga da li su kovane ili livene. Imajte na umu da su livene zlatne poluge generalno veće i deblje od kovanih. Pri odluci da kupite zlatnu polugu, imate nekoliko opcija. U većini slučajeva možete birati između manjih poluga težine 1 ili 10 troy unci i većih poluga težine 100 troy unci.

Zlatne poluge od 1 unce su tanke i pravougaonog oblika, slične obliku prosečne kreditne kartice. Iako se mogu razlikovati po obliku, tačno teže jednu troy uncu (31,107 g) sa čistoćom od 99,95% do 99,99%.

Zlatne poluge od 10 unci  su dimenzija 60 x 35 x 8 mm i sadrže tačno 10 unci (311,07 g) čistog zlata od 99,99%.

Zlatne poluge od 1 kg sadrže tačno jedan kilogram zlata (32,1507 troy unci) čistoće od 99,99%. Dimenzije ovog formata otprilike odgovaraju veličini iPhone-a, ili 80 x 40 x 18 mm.

Zlatne poluge od 400 unci  teže između 350 i 430 troy unci (oko 12,4 kg), sa minimalnom čistoćom od 99,95% i imaju najniže premije zbog svoje nepraktične veličine. Dimenzije ovih zlatnih poluga su bliske dimenzijama velikih cigli.

Male zlatne poluge poluge težine 1 g, 5 g ili 10 g su popularne na Bliskom istoku, u Kini i Indiji. Zapamtite da manje zlatne poluge donose veće premije, jer su troškovi livenja otprilike isti za svaku zlatnu polugu.

Najpopularniji brendovi zlatnih poluga

Među mnogim uglednim proizvođačima zlatnih poluga, C. Hafner se izdvaja svojom dugom istorijom i besprekornim kvalitetom. C. Hafner je nemački proizvođač zlatnih poluga koji ima bogatu decenijama unazad. Njihove poluge su sinonim za pouzdanost i visoku čistoću zlata. Svaka poluga nosi sa sobom nasleđe tradicije i kvaliteta, nudi opcije koje vam odgovaraju i omogućava da prilagodite svoj investicioni portfolio vašim potrebama i ciljevima. Svaka poluga nosi ozbiljnu oznaku, garantujući visoku čistoću i autentičnost. To vam pruža mir i sigurnost da ste uložili u pravu vrednost.

Argor-Heraeus je renomirani proizvođač  zlatnih poluga i nosi sa sobom bogatu istoriju i nasleđe kvaliteta koje ga izdvaja među vrhunskim proizvođačima zlatnih poluga. Argor-Heraeus se nalazi u Švajcarskoj i ima istoriju koja seže decenijama unazad. Njihove zlatne poluge su sinonim za pouzdanost, preciznost i visoku čistoću zlata. Svaka Argor-Heraeus poluga je pravo remek-delo u svetu plemenitih metala. Bilo da želite manje poluge radi veće fleksibilnosti ili veće poluge za uvećanje vrednosti, Argor-Heraeus nudi širok spektar opcija koje će zadovoljiti sve vaše zahteve. Različite veličine i težine su dostupne kako biste mogli prilagoditi svoj investicioni portfolio prema vašim potrebama i ciljevima. Investirajte pametno i osigurajte svoju budućnost sa Argor-Heraeus zlatnim polugama.

Kada govorimo o stabilnosti i eleganciji investicija, malo šta se može meriti sa zlatnim polugama i pločicama koje nudi The Royal Mint livnica kovanica iz Velike Britanije. Ove poluge i pločice, proizvedene uz najviše standarde čistoće i kvaliteta, predstavljaju više od pukog investicionog metala – one su simbol trajne vrednosti i sofisticiranosti. Ulaganje u zlatne poluge i pločice The Royal Mint nije samo finansijska odluka; to je izbor stila i prestiža. Sa svojom neporecivom lepotom i vrednošću, ove zlatne investicije privlače pažnju investitora koji traže sigurnost u svetu punom finansijskih neizvesnosti.

Kako pronaći najbolju ponudu za zlatne poluge

Prvo, važno je biti upućen u najnovije cene plemenitih metala. Poznavanje trenutne cene zlata pomoći će vam da bolje razumete šta je fer cena, dobra cena za zlatne poluge. Kupovina plemenitih metala uvek znači da ćete platiti nominalan iznos iznad spot cene. U industriji se to naziva premija ili marža. Fer tržišna vrednost za zlatnu polugu varira, ali možete očekivati da ćete platiti bilo gde od 2% do 5% iznad spot cene kao minimum.

Kupovni proces za zlatne poluge

Proces kupovine zlatne poluge je jednostavan. Pri kupovini zlatnih poluga, ključna stvar je izabrati pouzdanog trgovca sa mnogo pozitivnih recenzija od prethodnih kupaca. Ozbiljni prodavci zlata ponudiće vam mogućnost diskretnog, osiguranog slanja na vašu adresu ili lokalno preuzimanje u njihovoj prodavnici. Ako je prodavac legalan, pružiće vam nekoliko različitih oblika plaćanja, bilo da je u pitanju gotovina, ček, kreditna kartica, bankarski transfer ili kriptovalute. Naručujte online samo kad se uverite da možete verovati trgovcu, jer je ovaj način brz, jednostavan, dostupan u bilo koje doba dana i zlato je jeftinije jer nema dodatnih troškova.Uvek proverite da li prodavac nudi svoju politiku ili svoje uslove poslovanja. Jasna politika o povratima ili otkazanim narudžbinama, pomaže da se od prevare zaštite i kupac i prodavac.

Najbolja zlatna poluga za vas

Koje je najbolja zlatna poluga za vas? Odgovor zavisi od toga koliko želite da potrošite, na koji način planirate da likvidirate svoje zlato na kraju i od vaših investicionih ciljeva. Ne zaboravite da, što je zlatna poluga manja, to ćete više platiti po gramu, a bez obzira na veličinu zlatne poluge, troškovi rada su gotovo isti. Male poluge su, međutim, daleko pristupačnije u pogledu početnih troškova, od većih zlatnih poluga. U međuvremenu, umetničke  kolekcionarske zlatne poluge poznatih brendova, koštaju više od osnovnih modernih zlatnih poluga.

Ne zaboravite, sve dok kupujete kvalitetne zlatne poluge, stvarno ne možete pogrešiti. Svaka vrsta zlatne poluge nudi svoju jedinstvenu kombinaciju tržišnih prednosti.

Zlatni dukati

Zlatni dukati su lepši od zlatnih poluga, ali njihov dizajn povećeva troškove obrade. Neki kolekcionari više vole zlatne dukate iz vremena pre 1933. godine, dok se drugi fokusiraju na moderne. U oba slučaja, zlatni dukati su obično skuplji od zlatnih poluga iste težine. To je zbog viših troškova rada i proizvodnje dukata, njihovog potencijalnog privlačenja kolekcionara i njihovog statusa zakonski izdatih sredstava.

Zlatni nakit ili umetnička dela

Vrednost zlatnog nakita i umetničkih dela je vrlo subjektivna, iako se i u njih investira. Zlatni nakit uglavnom nema dovoljno visoku čistoću da bi se smatrao „investicionim nivoom“. Ipak, cene nakita su označene znatno iznad njihove stvarne vrednosti topljenja.

Nakit i umetnička dela treba smatrati potpuno odvojenom vrstom investicije od zlatnih poluga i zlatnih dukata, čak i ako su predmeti napravljeni od zlata.

Kako vam možemo pomoći?

Razumevanje kako pravilno proračunati cenu zlata i cenu po gramu zlata ključno je za postizanje fer i povoljne prodaje. Pratite trenutne cene zlata, utvrdite čistoću vašeg zlata i koristite online kalkulatore kako biste bili dobro informisani prilikom pregovora sa otkupljivačima. Pametno upravljanje ovim aspektima vam pomaže da ostvarite najbolje moguće rezultate prilikom prodaje vašeg zlata.

Ako imate dodatnih  pitanja o investiranju u investiciono zlato ili želite više informacija o trenutnim cenama, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim stručnjaka stoji vam na raspolaganju. U svakom koraku vašeg investicionog putovanja, mi smo tu da pomognemo. Investiranje u zlato može biti važan deo vaše finansijske strategije. Saznajte više i donesite informisane odluke kako biste ostvarili svoje finansijske ciljeve.

Sigurno vas najviše interesuje, gde se može kupiti investiciono zlato?

Kompanija Zlatni Standard bavi se trgovinom plemenitih metala, između ostalog i kupoprodajom investicionog zlata.

Svoje zlatne poluge i dukate možete kupiti putem online shop-a ili u prostorijama kompanije u Beogradu. Na raspolaganju su vam zlatne poluge i zlatne pločice različitih gramaža. Takođe, u ponudi su razni dukati, zlatni dukati, kao i čuveni zlatni dukat Franc Jozef, mali i veliki. Profesionalno – za vas!

Koristimo kolačiće kako bismo unapredili funkcionalnost našeg sajta. Pritiskom na dugme prihvatate korišćenje kolačića.