Zašto investirati u zlato

Sadržaj

Investiciono zlato je novina na našem tržištu u kojoj su osnivači kompanije Zlatni Standard d.o.o. Beograd preuzeli pionirsku i lidersku ulogu od 2013. godine.

Naši klijenti koji su tada kupili pločice ili dukate kod nas imaju sada zaradu od + 50 %, što po nama predstavlja veoma unosan posao. U bankama u Srbiji nalazi se ušteđevina od oko 12 milijardi € u „papirnom novcu“ koji je u ovom periodu obezvređen baš za tih – 50 %.

Cena zlata raste zbog sve većeg broja kriznih političkih situacija u svetu i neprestanog doštampavanja novca bez zlatnog pokrića kako se radilo do 1971. godine, kada je tadašnji američki predsednik Nixon odlučio da ukine „Zlatni Standard“ dogovoren posle II svetskog rata.

Kako i gde se čuva zlato koje je kupljeno

Fine gold 999,9  zlato može da se čuva u našem sefu kod naše poslovne banke bez dodatnih troškova za kupca ili kupac može da preuzme zlato fizički i odnese ga sa sobom.

Garancije kvaliteta, tj. čistoće dobijaju se sertifikacijom najeminentnijih svetskih proizvođača od kojih se ono kupuje. Taj sertifikat proizvođači dobijaju od LBMA (London Bullion Market Association), organizacije koja reguliše i garantuje kvalitet proizvodnje i trgovine dragocenim metalima, uključujući i zlato, na svetskom nivou. Zbog svojih strogih uslova i ugleda koji ima, LBMA svojom sertifikacijom suštinski isključuje mogućnost manipulacije robom (na primer mogućnost da je gramaža manja, ili da zlato nije određene finoće i slično).

Koristimo kolačiće kako bismo unapredili funkcionalnost našeg sajta. Pritiskom na dugme prihvatate korišćenje kolačića.